Капитан Том - ветеранът от Втората световна война, който се превърна

...
Капитан Том - ветеранът от Втората световна война, който се превърна
Коментари Харесай

100-годишният герой капитан Том почина от ковид

Капитан Том - ветеранът от Втората международна война, който се трансформира в знак на благотворителността в помощ на битката против COVID-19, умря на 100 години от чумата на съвремието. Дъщерите му Хана и Луси потвърдиха кончината му в изказване, представено от " Гардиън ".

" С голяма горест оповестяваме за гибелта на нашия безценен татко, капитан сър Том Мур. Блатодарни сме, че бяхме с него в последните часове от живота му, които прекарахме в диалози, мемоари за неговото детство и прелестната ни майка, смях и сълзи. "

" Последната година от живота на татко ни беше в действителност забележителна. Той се чувстваше подмладен и претърпя неща, за които единствено е мечтал ", продължава писмото. 

100-годишният дъртак бе признат в болничното заведение в Бедфорд в неделя, откакто известно време е бил лекуван от пневмония вкъщи. В началото повода за нея не е била известна, само че предходната седмица е дал и позитивна проба за Covid-19. От фамилията на Мур прецизират, че той не е бил имунизиран, тъй като болестта му е попречило. 

През пролетта на 2020 година ветеранът събра близо 40 милиона $ в помощ на английската здравна система, като излезе със своята проходилка в задния си двор и направи 100 обиколки. Надеждата му бе далеч по-скромна - да събере 1000 лири, които да подари на лекарите и медицинските сестри във Англия, а начинанието си той назова " Разходката на Том за NHS по случай 100-тния му рожден ден ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР